Årets affärsbank 2021:

SEB återigen i topp

SEB tilldelas titeln ”Årets affärsbank” när Finansbarometern för nittonde året i rad låter de största företagen ranka sina favoritbanker.

I undersökningen Finansbarometern har analysföretaget Eastbrook för nittonde året i rad låtit besluts-fattare från landets företag ranka de affärsbanker man anlitar. Närmare 1 500 förtega har medverkat i årets undersökning.

Det är jämnare än på länge i toppen men coronapandemi till trots och den osäkerhet krisen fört med sig för många företag, så ligger såväl SEB som Handelsbanken kvar på ungefär samma betyg som ifjol. Dock är det även i år SEB, som liksom de två senaste åren, går segrande ur striden. Avståndet ner till tvåan Handelsbanken är emellertid oerhört kort.

– SEB har haft en stabilt positiv trend under en längre tid och det tycks som att man bestämt sig för att stanna kvar i den absoluta toppen, säger Kristian Sundberg, VD för Eastbrook, som ligger bakom undersökningen.

SEB får höga betyg när det gäller den totala kundnöjdheten, men man man utmärker sig också när det gäller service och bemötande.

De övriga affärsbankerna gör i årets mätning en rejäl framryckning och tar ett efterlängtat kliv mot tätduon. Danske Bank, Nordea och Swedbank får alla ett rejält förbättrat betyg av de lite större företagskunderna.

Service och bemötande och kvaliteten på e-tjänsterna är de faktorer som anses viktigast när företagen väljer bank.

Jonas Söderberg och Stefan Stignäs från SEB tar emot utmärkelsen ”Årets affärsbank” från Eastbrooks Kristian Sundberg.

 

Läs om Sveriges småföretagsbank 2021!

Läs mer om Finansbarometern!

För mer info kontakta Kristian Sundberg:

E-mail: kristian.sundberg@eastbrook.se

Telefon: 070-661 85 95

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få nyheter om och analyser av löneutvecklingen för IT-proffs.