Sveriges småföretagsbank 2020:

Handelsbanken ohotad etta

Utmärkelsen ”Sveriges småföretagsbank” går för nionde året i rad till Handelsbanken, som fortfarande har en bra bit ner till konkurrenterna. Det står klart när  Finansbarometern för artonde året i rad låter företag med färre än 20 anställda ranka sina banker.

En betydande andel av de minsta företagen har drabbats hårt i Coronapandemins kölvatten och relationen till affärsbanken har i många fall ställts på sin spets. Krisen till trots så lyckas Handelsbanken bibehålla sin position som småföretagens favorit och lägger därmed beslag på utmärkelsen ”Sveriges småföretagsbank”  för nionde året i rad.

Finansbarometern mäter kundernas upplevelse av en rad olika aspekter hos banken och bland annat när det gäller ”service och bemötande” är Handelsbanken bäst i klassen.

Bankens traditionella modell med djup lokal förankring, omfattande kontorsnät och decentraliserad filosofi premieras alltjämt av kunderna. De minsta företagen i synnerhet uppskattar det personliga bemötandet.

Dessutom har man lyckats etablera e-tjänster på en nivå som kunderna uppskattar. Inte minst har man lanserat sina affärstjänster där man bland annat automatiserar kopplingen mellan banken och kundernas redovisningssystem.

En av de starkaste trenderna i branschen är just att den gamla affärslogiken med traditionella och i hög grad manuellt hanterade banktjänster övergår till att alltmer handla om att erbjuda ett bredare utbud av digitalt integrerade tjänster.

– Utmaningen för alla banker framöver är att kombinera en lyhörd service och förståelse för kundernas behov med digitala tjänster i världsklass, menar Kristian Sundberg på analysföretaget Eastbrook.

SEB, vars småföretagskunder ser ut att ha drabbats hårdare av cornakrisen än vad Handelsbankens har, kniper andraplatsen på ungefär samma betyg som 2019. Danske Bank och Swedbank ökar sina betyg väsentligt efter att under några år straffats för bland annat penningstvättskandlerna. Även Norde får ett bättre betyg än ifjol.

Johan Palm och Cicki Törnell, glada kontorschefer på Handelsbanken, tar emot pris som “Sveriges småföretagsbank 2020” av Kristian Sundberg, Eastbrook.

 

Läs mer om Finansbarometern!

För mer info kontakta Kristian Sundberg:

E-mail: kristian.sundberg@eastbrook.se

Telefon: 070-661 85 95

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få nyheter om och analyser av löneutvecklingen för IT-proffs.