KS_porträtt_0221

Utmärkelser 2022

Handelsbanken hamnar i topp när Finansbarometern låter landets företag ranka sina affärsbanker. Trots oroliga tider och ett bantat kontorsnät kniper man förstaplatsen strax före SEB.

Handelsbanken tilldelas i år båda utmärkelserna ”Årets affärsbank” och ”Sveriges småföretagsbank”.

I undersökningen Finansbarometern har analysföretaget Eastbrook för tjuogonde året i rad låtit beslutsfattare från landets företag betygsätta de banker man anlitar. Närmare 1 400 företag har medverkat i årets undersökning.

Källa: Eastbrook, Finansbarometern

Finansbarometern ligger också till grund för de två utmärkelser som Eastbrook presenterar varje år. Den ena är ”Årets affärsbank”, som bygger på omdömen från företag med fler än 100 anställda eller mer än 100 miljoner kronor i omsättning. Den andra, ”Sveriges småföretagsbank”, fokuserar på de minsta kunderna och baseras på omdömen från företag med färre än 20 anställda.

Service och bemötande och kvaliteten på e-tjänster är några av de faktorer som anses viktigast när företagen väljer bank.

Handelsbanken har i princip samma betyg som ifjol, medan främsta konkurrenten om förstaplatsen, SEB, tappar något. Övriga banker är fortfarande en bit efter tätduon, men Nordea tar ett ordentligt kliv framåt bland de allra minsta företagskunderna.

– Handelsbanken har lyckats väl med att både behålla sitt personliga bemötande gentemot de små och medelstora företagen samtidigt som man förmått utveckla e-tjänster som uppskattas av kunderna, säger Kristian Sundberg, VD för Eastbrook.

I årets Finansbarometer råder ingen tvekan om att de orosmoln som tornat upp sig runt om oss tas på största allvar av företagen.

– Oron för vad som ska ske i omvärlden och hur det kommer att påverka förutsättningarna för de svenska företagen är påtaglig. Osäkerheten inför framtiden finns tydligt närvarande och det är i ljuset av detta som vi ska närma oss årets mätning, menar Kristian Sundberg från Eastbrook.

Läs mer om Finansbarometern!

För mer info kontakta Kristian Sundberg:

E-mail: kristian.sundberg@eastbrook.se

Telefon: 070-661 85 95

Läs mer om IT-lönebarometern!

IT-lönebarometern är en omfattande årlig kartlägganing av löner, bonusar och andra ersättningar bland landets IT-kompetens.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få nyheter om och analyser av löneutvecklingen för IT-proffs.