Årets affärsbank 2020

SEB kvar på tronen

SEB tilldelas titeln ”Årets affärsbank” när Finansbarometern för artonde året i rad låter de största företagen ranka sina favoritbanker. Man gör det strax före Handelsbanken, som även i år är ohotad etta bland småföretagen.

I undersökningen Finansbarometern har analysföretaget Eastbrook för artonde året i rad låtit besluts-fattare från landets företag ranka de affärsbanker man anlitar. Cirka 1300 förtega har medverkat i årets undersökning.

Trots corona och den osäkerhet krisen fört med sig för många företag, så ligger såväl SEB som Handelsbanken kvar på ungefär samma betyg som ifjol. Dock är det i år SEB, som liksom 2019, går segrande ur striden. Avståndet ner till tvåan Handelsbanken är emellertid oerhört kort.

– SEB har haft en stabilt positiv trend under hela tiotalet, säger Kristian Sundberg, VD för Eastbrook, som ligger bakom undersökningen.

Däremot hamnar de övriga affärsbankerna en bra bit efter i årets mätning. Danske Bank, Nordea och Swedbank får alla ett rejält försämrat betyg av de lite större företagskunderna.

Service och bemötande och kvaliteten på e-tjänsterna är de faktorer som anses viktigast när företagen väljer bank. Såväl SEB som Handelsbanken har länge fått höga betyg av kunderna på just dessa områden, vilket är den främsta orsaken till att man toppar totalrankingen.

Mats Torstendahl och Stefan Stignäs från SEB tar emot ut-märkelsen ”Årets affärsbank” från Eastbrooks Kristian Sundberg.

Läs mer om Finansbarometern!

För mer info kontakta Kristian Sundberg:

E-mail: kristian.sundberg@eastbrook.se

Telefon: 070-661 85 95

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få nyheter om och analyser av löneutvecklingen för IT-proffs.