IT-lönebarometerns rapporter 2019

IT-lönebarometerns rapporter ger ett värdefullt komplement till annan lönestatistik och har använts av tusentals företag sedan starten 2007.

Nytt för i år är att IT-lönebarometerns grundläggande lönestatistik kommer att uppdateras vid två tillfällen. Det innebär att rapporten ”IT-lönebarometern” kommer i två olika editioner som lanseras i mars (H1) respektive i september (H2). Innan dess kommer i vanlig ordning en kvalificerad prognos för lönerna 2019 att presenteras (januari).

Vecka 6: Prognos 2019

Liksom tidigare år erbjuder vi en kvalificerad och omfattande (>100 sidor) prognos för hur IT-lönerna 2019 kommer att utvecklas. Denna är tänkt att användas som input i lönesamtal som sker tidigt under året.

Vecka 15: Rapport: IT-lönebarometern H1-2019

Ordinarie IT-lönebrometern som innehåller omfattande lönestatistik dels baserad på enkäter i vår IT-proffspanel, dels på algoritmer och historisk data utvecklade sedan starten 2007. I mars kommer den första uppdateringen av IT-löneläget 2019.

Juni: Trendrapport 2019

Trender och resonemang kring ersättningar, drivkrafter och kompetensutmaningar. Analysen är baserad på såvä egen research som andra källor runt om i världen.

Oktober: Rapport: IT-lönebarometern H2-2019

Årets andra uppdatering av lönestatistiken syftar till att finkalibrera datan och att fånga upp förändringar som skett under året.